Zapečené červené zelí
60 min.
Ingredience
- 1kusZelí hlávkové červené
- 50gramůSlanina vepřová
- 1,5decilitryVíno červené
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krupice
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyHřebíček
- 1lžičkaSůl
- 400gramůCibule
- 4kusyPárky jemné
- 400gramůJablka
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí a papriky nakrájíme na tenké proužky, oloupaná jablka a cibuli na plátky a slaninu na kostičky. Vše urovnáme ve vrstvách do hlubšího pekáče. Každou vrstvu osolíme, okořeníme pepřem, drceným česnekem a mletým hřebíčkem, mírně osladíme a pokapeme octem a vínem.
- 2Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě. Asi 20 minut před dopečením přidáme do zelí párky. Servírujeme posypané petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.