Zapečené dršťky po ukrajinsku
80 min.
Ingredience
- 500gramůDršťky vařené
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCibule
- 200gramůBrambory
- 2lžíceMouka polohrubá
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceJáhly - loupané proso
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceStrouhanka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCibule sterilovaná
- 3lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
26 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na nudličky nakrájíme vařené dršťky, oloupanou mrkev, oloupanou petržel a brambory. Cibuli posekáme nadrobno.
- 2Ve velkém kastrole rozehřejeme sádlo a mírně na něm osmahneme cibuli, mrkev s petrželí a brambory. Zasypeme polohrubou moukou, zamícháme, ještě spolu osmažíme, podlijeme horkým hovězím vývarem a za stálého míchání povaříme.
- 3Pak přimícháme vařené dršťky a jáhly, kastrol zakryjeme pokličkou a asi 20 minut necháme dusit. Nakonec pokrm osolíme, opepříme, okořeníme čerstvými lístky koriandru, zalijeme rozšlehaným vejcem a promícháme.
- 4Směs přendáme do zapékací mísy vymazané máslem, povrch uhladíme, posypeme strouhankou, pokapeme máslem a ve středně vyhřáté troubě zapečeme.
- 5Zapečené dršťky rozdělíme na talíře a obložíme je nakládanou cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.