Zapečené plátky lilků s rajčaty

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme semena, lilky opláchneme, odkrojíme stopku a lilky nakrájíme na podélné plátky a obalíme v mouce. Petrželovou nať a česnek nasekáme nadrobno. Veku nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Lilky po obou stranách osmažíme na oleji. Na másle osmažíme rajčata s petrželovou natí, česnekem a vekou. Směs osolíme a opepříme.
  • 3
    Plátky lilků vložíme do zapékací mísy, poklademe usmaženou směsí rajčat. Zasypeme strouhankou, zakapeme rozpuštěným máslem a zapečeme zhruba 10 minut v předehřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.