Zapečené plátky lilků s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 600gramůLilek
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 400gramůRajčata
- 70gramůVeka
- 1lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaSůl
- Na posypání
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme semena, lilky opláchneme, odkrojíme stopku a lilky nakrájíme na podélné plátky a obalíme v mouce. Petrželovou nať a česnek nasekáme nadrobno. Veku nakrájíme na kostičky.
- 2Lilky po obou stranách osmažíme na oleji. Na másle osmažíme rajčata s petrželovou natí, česnekem a vekou. Směs osolíme a opepříme.
- 3Plátky lilků vložíme do zapékací mísy, poklademe usmaženou směsí rajčat. Zasypeme strouhankou, zakapeme rozpuštěným máslem a zapečeme zhruba 10 minut v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.