Zapečené provensálské clafoutis

70 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
34 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozehřejeme troubu na 180 stupňů.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a restujeme na něm asi 6 minut do změknutí na kostičky nakrájený lilek a pokrájenou odjádřenou papriku. Směs osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
  • 3
    Vedle v mixeru rozmixujeme najemno ricottu s vejci, 1 krajícem chleba bez kůrky a česnekem. Do směsi vmícháme špetku soli a pepře, nakrájenou bazalku, olivy rozpůlené napůl, strouhaný parmezán a orestovaný lilek s paprikou.
  • 4
    Směs nalijeme do máslem vymazané formy (asi 20 x 20 cm), dáme do trouby a pečeme asi 35 minut, až zezlátne.
  • 5
    Po vyndání z trouby necháme vychladnout a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.