Zapečené provensálské clafoutis
70 min.
Ingredience
- 2lžíceBazalka
- 1šálekSýr Ricotta
- 2stroužkyČesnek
- 1krajícChléb konzumní
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusLilek
- 1kusPaprika žlutá
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 12lžicSýr Parmezán
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5šálekOlivy černé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
34 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme troubu na 180 stupňů.
- 2V pánvi rozpálíme olej a restujeme na něm asi 6 minut do změknutí na kostičky nakrájený lilek a pokrájenou odjádřenou papriku. Směs osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
- 3Vedle v mixeru rozmixujeme najemno ricottu s vejci, 1 krajícem chleba bez kůrky a česnekem. Do směsi vmícháme špetku soli a pepře, nakrájenou bazalku, olivy rozpůlené napůl, strouhaný parmezán a orestovaný lilek s paprikou.
- 4Směs nalijeme do máslem vymazané formy (asi 20 x 20 cm), dáme do trouby a pečeme asi 35 minut, až zezlátne.
- 5Po vyndání z trouby necháme vychladnout a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.