Zapečené šišky

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
27 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
6 g
Cukr
591 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme brambory, dáme je do hrnce, zalijeme 1,2 l vody a vaříme je ve slupce přibližně 20 minut do poloměkka.
  • 2
    Pak je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. V míse smícháme s moukou. Přidáme vejce, pepř, sůl, zázvor, těsto dobře vypracujeme a dáme na pomoučněný vál. Vyválíme z něj 2 tenké válečky o průměru přibližně 5-6 cm. Ostrým nožem krájíme dílky asi 1,5 cm silné a z nich prsty vytvarujeme malé šišky. Ty poskládáme do máslem (1 lžíce) vytřené zapékací mísy, pokapeme je rozpuštěným máslem (1,5 lžíce).
  • 3
    Pečeme v troubě, předehřáté na 200°C přibližně 15 minut.
  • 4
    Mezitím dáme do misky 2 dl smetany a 0,5 litru mléka. Očistíme česnek, který prolisujeme do smetany. Přidáme sůl, vejce, pepř, muškátový oříšek, mletou sladkou červenou a mletou pálivou papriku, vše vyšleháme. Zálivku nalijeme na šišky, zapékáme ještě 10 minut. Omyjeme pažitku s petrželkou a drobně pokrájíme.
  • 5
    Na talíře rozdělíme šišky, posypeme na ozdobu bylinkami a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 11. 8. 2016
Zapečené šišky
Dobré bezmasé jídlo. Podávala jsem se zeleniovým salátem. Doporučuju 🙂