Zapečené těstoviny s lilkem
95 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 350gramůHovězí maso přední
- 1kusCibule
- 2kusyČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůOlivy černé
- 1kusPaprika červená
- 180gramůTěstoviny Linguine
- 2litryVoda pitná
- 120gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 125mililitrůOlej olivový
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
50 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si troubu předehřejeme na 200°C. Zapékací mísu vytřeme olejem. 60 ml oleje si rozehřejeme na pánvi. Lilek si nakrájíme na kolečka asi 0.5 centimetru silná a opečeme je z obou stran. Kolečky
- 2lilku poté vyložíme dno a strany zapékací mísy, pár koleček si necháme stranou. Do hrnce si dáme rozehřát zbytek oleje a dáme do něj opékat namleté hovězí maso, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Opékáme do té doby než maso změní barvu, potom přidáme protlak, nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou, worcestrovou omáčku a nadrobno nakrájenou petrželku. Dle chuti osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 10 minut. Potom přidáme nakrájené olivy, nadrobno nakrájenou papriku a 10 minut vaříme.
- 3Mezitím si nalijeme do hrnce osolenou vodu a přivedem ji k varu. Uvaříme v ní těstoviny asi 6 minut. Poté je scedíme a smícháme s masovou omáčkou a nastrouhným parmezánem. Tuto směs naneseme na lilky v zapékací míse, poklademe zbylými kolečky lilku a dáme do trouby upéct na 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.