Zapečené těstoviny s masem a lilky

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
48 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme dortovou formu, vymažeme ji olejem a dno vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    Na pánev vlijeme polovinu oleje a opečeme na něm plátky lilku, až zezlátnou. Odkládáme je na ubrousky, abychom lilky zbavili oleje. Poté plátky vyložíme dno a stěny dortové formy tak, aby se plátky překrývaly. Část lilku si odložíme.
  • 3
    Na druhé polovině oleje v hlubším rendlíku restujeme maso s nakrájenou cibulí a drobně posekaným česnekem. Dbáme, aby maso nezůstalo v hrudkách. Když je maso opečené, přidáme rajčatový protlak, konzervovaná rajčata i s nálevem, Worcester, posekanou petrželovou nať, opepříme, osolíme a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutách vsypeme vypeckované, na plátky nakrájené olivy, drobně pokrájenou papriku, kterou jsme zbavili semen a vaříme dalších deset minut.
  • 4
    V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, přecedíme a vsypeme do mísy. K těstovinám přidáme masovou směs a strouhaný sýr. Řádně promícháme a přendáme do dortové formy, pořádně stlačíme, poklademe odloženými plátky lilku a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C.
  • 5
    Upečené těstoviny necháme asi pět minut odstát, poté odstraníme z dortové formy kruh, směs překlopíme na větší talíř, odstraníme pečící papír a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.