Zapečené těstoviny s masem a lilky
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 125mililitrůOlej olivový
- 2kusyLilek
- 350gramůHovězí maso mleté
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůOlivy černé
- 1kusPaprika červená
- 180gramůTěstoviny Linguine
- 120gramůSýr Parmezán
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
48 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme dortovou formu, vymažeme ji olejem a dno vyložíme pečícím papírem.
- 2Na pánev vlijeme polovinu oleje a opečeme na něm plátky lilku, až zezlátnou. Odkládáme je na ubrousky, abychom lilky zbavili oleje. Poté plátky vyložíme dno a stěny dortové formy tak, aby se plátky překrývaly. Část lilku si odložíme.
- 3Na druhé polovině oleje v hlubším rendlíku restujeme maso s nakrájenou cibulí a drobně posekaným česnekem. Dbáme, aby maso nezůstalo v hrudkách. Když je maso opečené, přidáme rajčatový protlak, konzervovaná rajčata i s nálevem, Worcester, posekanou petrželovou nať, opepříme, osolíme a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutách vsypeme vypeckované, na plátky nakrájené olivy, drobně pokrájenou papriku, kterou jsme zbavili semen a vaříme dalších deset minut.
- 4V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, přecedíme a vsypeme do mísy. K těstovinám přidáme masovou směs a strouhaný sýr. Řádně promícháme a přendáme do dortové formy, pořádně stlačíme, poklademe odloženými plátky lilku a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C.
- 5Upečené těstoviny necháme asi pět minut odstát, poté odstraníme z dortové formy kruh, směs překlopíme na větší talíř, odstraníme pečící papír a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.