Zapečený fenykl s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 4kusyFenykl sladký - hlíza
- 2lžícePetržel - nať
- 100gramůSýr Parmezán
- 150gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyRajčata
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceHořčice
- 200mililitrůMléko polotučné
- 200gramůSýr smetanový 65%
- 1stroužekČesnek
- 2lžícePažitka
- 2lžíceKopr čerstvý
- 1,2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
31 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fenykly očistíme, překrojíme a zvolna vaříme asi 10 minut. Fenyklovou nať ponecháme na ozdobu.
- 2Oloupaný česnek jemně nasekáme. Sýr smícháme s nasekanými bylinkami, nastrouhaným parmazánem, zakysanou smetanou, mlékem, hořčicí, česnekem a vejcem. Osolíme a opepříme.
- 3Fenykl nakrájíme na tenké proužky, omytá rajčata na plátky. Několik plátků rajčat a fenyklu necháme stranou. Zbylou zeleninu vložíme do vymazané formy a zalijeme sýrovým krémem. Navrch položíme zbylou zeleninu. Pokrm zapékáme asi 10 minut v silně vyhřáté troubě.
- 4Před podáváním ozdobíme fenyklovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.