Zapékané brambory s hlívou ústřičnou
65 min.
Ingredience
- 300gramůHlíva ústřičná
- 600gramůŠpenát listový čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyCibule
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 300mililitrůMléko polotučné
- 250gramůJogurt bílý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůBrambory
- 1kusRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
5 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hlívu očistíme, případně rozkrojíme. Špenát očistíme, omyjeme, 2 minuty povaříme a zprudka zchladíme. Necháme okapat. Sýr nakrájíme nadrobno a smícháme s mlékem a jogurtem. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, nasekanou petržel, šalvěj a vše promícháme. Směs osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Navrstvíme je střídavě se špenátem a houbami do zapékací mísy. Navrch rozprostřeme sýrovou směs. Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut. Při podávání každou porci ozdobíme dílky omytého rajčete.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.