Zavařený česnek
20 min.
Ingredience
- 1decilitrOcet kvasný lihový
- 80gramůCukr krupice
- 5gramůChilli paprička
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 2gramyHřebíček
- 2gramyPepř černý celý
- 1gramBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceOlej stolní
- 5kusůČesnek
- 0,5litrVíno bílé
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
7 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Nejprve očistíme česnek. V hrnci smícháme česnek, víno, ocet, cukr, sůl, chilli papričky, rozmarýn, tymián, hřebíček, pepř a bobkový list. Vše povaříme zhruba 5 minut.
- 2Lák necháme 12 hodin stát a poté znovu povaříme asi 5 minut.
- 3Necháme vychladit a sklenice plníme, do každé nalijeme olej a důkladně uzavřeme.
- 4Skladujeme v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.