Zelenina s mozzarellou

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve slané vodě 2 minuty do poloměkka vaříme nudličky mrkve a plátky salátových brambor, uvařené necháme okapat.
  • 2
    Omáčku připravujeme v hluboké pánvi s těžkým dnem. Malou nasekanou cibuli a prolisovaný česnek smažíme na 1 lžíci rozehřátého oleje 5 minut na mírném ohni. Přidáme konzervovaná rajčata, rajský protlak, sušené oregano a přivedeme k varu. Potom stáhneme plamen a nezakryté vaříme na mírném ohni 20 minut, dokud směs není hustá.
  • 3
    Připravíme 2 velké olejem vymazané plechy, do kterých postupně narovnáme vrstvu uvařené mrkve a brambor, červené a zelené papriky bez semen, nakrájených na 8 kousků, čtvrtky červené cibule, plátky lilku a stroužky česneku. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě 20 minut při 230°C.
  • 4
    Do zapékací misky nalijeme rajčatovou omáčku, přidáme zeleninu, zasypeme strouhanou mozzarellou a ještě na 5 minut vrátíme do trouby, až mozzarella se rozteče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.