Zelenina s mozzarellou
85 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyBrambory
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusLilek
- 3kusyCibule červená
- 8stroužkůČesnek
- 150gramůMozzarella
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaOregano sušené
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ve slané vodě 2 minuty do poloměkka vaříme nudličky mrkve a plátky salátových brambor, uvařené necháme okapat.
- 2Omáčku připravujeme v hluboké pánvi s těžkým dnem. Malou nasekanou cibuli a prolisovaný česnek smažíme na 1 lžíci rozehřátého oleje 5 minut na mírném ohni. Přidáme konzervovaná rajčata, rajský protlak, sušené oregano a přivedeme k varu. Potom stáhneme plamen a nezakryté vaříme na mírném ohni 20 minut, dokud směs není hustá.
- 3Připravíme 2 velké olejem vymazané plechy, do kterých postupně narovnáme vrstvu uvařené mrkve a brambor, červené a zelené papriky bez semen, nakrájených na 8 kousků, čtvrtky červené cibule, plátky lilku a stroužky česneku. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě 20 minut při 230°C.
- 4Do zapékací misky nalijeme rajčatovou omáčku, přidáme zeleninu, zasypeme strouhanou mozzarellou a ještě na 5 minut vrátíme do trouby, až mozzarella se rozteče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.