Zelenina s Tahini omáčkou
25 min.
Ingredience
- 225gramůBrokolice
- 225gramůChřest bílý
- 2kusyCibule červená
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyOlej sezamový
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2lžičkyOmáčka Tahini
- 1,5decilitryJogurt krémový bílý natur
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
- 225gramůKvěták
- 1lžičkaOlej slunečnicový
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Spodek pařáku vyložíme pergamenovým papírem a naskládáme do něj pokrájenou zeleninu.
- 2Ve velkém hrnci necháme vařit vodu a nad hladinu dáme pařák. Zeleninu postříkáme citronovou šťávou a necháme pod pokličkou vařit v páře 10 minut.
- 3Připravíme si omáčku tahini s česnekem, rozehřejeme v pánvi slunečnicový olej, přidáme chilli, česnek, sůl a pepř. Smažíme 3 minuty, dokud nebude česnek měkký. Sundáme pánev z plamene a smícháme obsah s tahini a jogurtem. Dáme pánev na plamen, a minutu prohřejeme. Přidáme pažitku.
- 4Z pařáku vyndáme zeleninu a dáme ji na ohřátou servírovací mísu. Ozdobíme sezamovými semínky a pažitkou.
- 5Podáváme s horkou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.