Zelenina s Tahini omáčkou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Spodek pařáku vyložíme pergamenovým papírem a naskládáme do něj pokrájenou zeleninu.
  • 2
    Ve velkém hrnci necháme vařit vodu a nad hladinu dáme pařák. Zeleninu postříkáme citronovou šťávou a necháme pod pokličkou vařit v páře 10 minut.
  • 3
    Připravíme si omáčku tahini s česnekem, rozehřejeme v pánvi slunečnicový olej, přidáme chilli, česnek, sůl a pepř. Smažíme 3 minuty, dokud nebude česnek měkký. Sundáme pánev z plamene a smícháme obsah s tahini a jogurtem. Dáme pánev na plamen, a minutu prohřejeme. Přidáme pažitku.
  • 4
    Z pařáku vyndáme zeleninu a dáme ji na ohřátou servírovací mísu. Ozdobíme sezamovými semínky a pažitkou.
  • 5
    Podáváme s horkou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.