Zelenina s tapenádou, omáčkou a bylinkami

55 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
41 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nasekané olivy, ančovičky a kapary se 125 ml oleje, citronovou kůrou a brandy rozmixujeme a podle potřeby opepříme. Zvlášť ušleháme žloutky, hořčici a ocet, pomalu přiléváme olej, osolíme, opepříme a znovu ušleháme. Směs bylinek, nasekanou řeřichu a 5 prolisovaných stroužků česneku smícháme a dáme přikryté do ledničky.
  • 2
    Papriky bez semínek, nakrájené na proužky, dáme na alobal na plech a potřeme je olejem. Pečeme je, až začnou černat.
  • 3
    Brambory uvaříme ve slané vodě, přidáme fazole, mrkev a po 1 minutě vaření vložíme i chřest. Za 30 sekund zeleninu scedíme. Vajíčka povaříme 2 minuty, zchladíme a oloupeme.
  • 4
    Zeleninu podáváme s tapenádou, vejci, omáčkou a bylinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.