Zelenina s tapenádou, omáčkou a bylinkami
55 min.
Ingredience
- 165mililitrůOlej olivový
- 60gramůAnčovičky konzervované
- 1kusCitronová kůra
- 1lžíceBrandy peach
- 1kusPepř černý mletý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 10mililitrůOcet vinný
- 2lžíceŘeřicha
- 1kusSůl
- 2kusyPaprika červená
- 120gramůFazole bílé
- 250gramůChřest bílý
- 12kusůVejce křepelčí
- 2lžíceKapary
- 250gramůMrkev kořen
- 5stroužkůČesnek
- 1,5šálkyOlivy černé
- 1,5lžícePetržel - nať
- 0,25kilogramBrambory
- 1,5lžíceEstragon
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
41 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nasekané olivy, ančovičky a kapary se 125 ml oleje, citronovou kůrou a brandy rozmixujeme a podle potřeby opepříme. Zvlášť ušleháme žloutky, hořčici a ocet, pomalu přiléváme olej, osolíme, opepříme a znovu ušleháme. Směs bylinek, nasekanou řeřichu a 5 prolisovaných stroužků česneku smícháme a dáme přikryté do ledničky.
- 2Papriky bez semínek, nakrájené na proužky, dáme na alobal na plech a potřeme je olejem. Pečeme je, až začnou černat.
- 3Brambory uvaříme ve slané vodě, přidáme fazole, mrkev a po 1 minutě vaření vložíme i chřest. Za 30 sekund zeleninu scedíme. Vajíčka povaříme 2 minuty, zchladíme a oloupeme.
- 4Zeleninu podáváme s tapenádou, vejci, omáčkou a bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.