Zeleninová jambalája
55 min.
Ingredience
- 75gramůRýže neloupaná (Natural)
- 2lžíceOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule červená
- 1kusLilek
- 1kusPaprika zelená
- 50gramůHrášek mražený
- 100gramůBrokolice
- 1,5decilitryVývar zeleninový
- 225gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaKreolské koření
- 0,5lžičkaChilli papričky - vločky
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou doměkka. Necháme okapat, propláchneme vodou a necháme znovu okapat. Dáme stranou.
- 2V pánvi rozpálíme olej a osmahneme rozetřený česnek a pokrájenou cibuli 3 minuty.
- 3Přidáme do pánve pokrájenou papriku, lilek, hrášek, rozpůlené kukuřičky a růžičky brokolice. Za občasného míchání smažíme 3 minuty. Přidáme zeleninový vývar, rajčatový protlak, vločkové chilli, konzervovaná rajčata a kreolské koření.
- 4Osolíme, opepříme a 20 minut vaříme. Neloupanou rýži vmícháme do směsi a vaříme za stálého míchání 4 minuty.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.