Zeleninová kopule

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brokolici a květák uvaříme v osolené vodě 10 minut doměkka. Scedíme.
  • 2
    Vymažeme formu a navrstvíme v ní květák a brokolici.
  • 3
    Formu zakryjeme talířkem a mírně ji stlačíme, aby se zelenina zformovala. Necháme ji na teple 5 minut.
  • 4
    Na pánvi rozehřejeme zbývající máslo. Přidáme nakrájené mandle, strouhanku a drcený česnek, smažíme 3-5 minut dorůžova. Osolíme a opepříme podle chuti.
  • 5
    Formu převrátíme na nahřátý talíř. Pokrm posypeme mandlovou směsí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.