Zeleninová mísa s lívanečky - Ku džol pchan
45 min.
Ingredience
- 50gramůHovězí kýta
- 2kusyShiitake houby
- 10gramůOkurky
- 30gramůMrkev kořen
- 100gramůFazole mungo
- 2gramySůl
- 15mililitrůVoda pitná
- 56gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůHouby čerstvé
- Hořčičná omáčka
- 6gramůHořčice
- 15mililitrůOcet kvasný lihový
- 4gramyCukr krupice
- 2gramySůl
- 15mililitrůVoda pitná
- 9,5gramůMed včelí
- Kořenící omáčka
- 9mililitrůOmáčka sójová
- 4gramyCukr krupice
- 1gramSezam - semena
- 1,4gramyČesnek
- 0,1gramPepř černý mletý
- 2,3gramyCibulka jarní
- Koření na Mungo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Česnek a cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno. Houby namočíme na 1 hodinu do vody a potom je osušíme utěrkou, odstraníme spodky a nakrájíme je na nudličky. Okořeníme je polovinou kořenící omáčky. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme špatné části a maso nakrájíme na nudličky. Masové nudličky promícháme s druhou polovinou kořenící omáčky. Okurku a mrkev oloupeme a nakrájíme je na stejné nudličky jako houby a maso. Nudličky mrkve a okurky smícháme se solí a necháme je 5 minut marinovat, potom mrkev i okurku osušíme v utěrce. Fazolky Mungo očistíme od výhonků.
- 2Vejce rozklepneme na pánev a necháme ztuhnout na oleji. Ztuhlá vejce nakrájíme na stejné nudličky, jako ostatní součásti pokrmu.
- 3Z mouky a vody umícháme řídké těsto, které ochutíme solí a uděláme z něj lívanečky.
- 4Smícháním ingrediencí ze seznamu ingrediencí připravíme hořčičnou a kořenící omáčku. Maso a houby ochucené kořenící omáčkou orestujeme na pánvi. Houby, mrkev a okurku orestujeme na pánvi stejně, jako ostatní přísady a mrkev a okurku potom necháme zchladit.
- 5Výhonky Mungo spaříme po dobu 2 minut se solí v páře nad vroucí vodou. Po spaření výhonky smícháme ve vejci, ve kterém jsme rozmíchali sezamový olej a sůl.
- 6Servírujeme tak, že orestované nudličky masa, mrkve, okurky, hub a spařené fazolové výhonky narovnáme do malých mističek velké mísy a do středové kulaté mističky dáme usmažené lívanečky. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.