Zeleninová mísa s masem a sýrem Tofu
211 min.
Ingredience
- 250gramůSýr sójový - Tofu
- 6gramůSůl
- 12gramůŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 26mililitrůOlej stolní
- 150gramůHovězí maso zadní
- 300gramůHovězí maso přední
- 600litrůVoda pitná
- 4,5gramyPórek
- 2,8gramyČesnek
- Omáčka
- 13mililitrůOmáčka sójová
- 4gramyCukr krupice
- 4,5gramyPórek
- 2,8gramyČesnek
- 1gramSezam - semena
- 0,3gramPepř černý mletý
- 4mililitryOlej sezamový
- 3mililitryOmáčka sojová světlá
- 6gramůSůl
- 10gramůShiitake houby
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 600mililitrůVoda pitná
- 30gramůŘeřicha
- 100gramůFazole mungo
- 60gramůCeler - nať
- 30gramůMrkev kořen
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
20 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Houby Shiitake namočíme na hodinu do vody, potom je osušíme v utěrce a nakrájíme na plátky o rozměrech 1,5 x 5cm. Sýr Tofu nakrájíme na obdélníčky 2 x 4 cm a prosolíme je. Hovězí maso, určené k vývaru, opláchneme pod tekoucí vodou a nechme vařit v hrnci s vodou. Když se voda začne vařit, ponecháme maso na mírnějším ohni 30 minut, poté přidáme do vývaru koření - nasekaný pórek a česnek. Vaříme dalších 25 minut. Hovězí maso zadní propláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme ho na 6 cm dlouhé nudličky a okořeníme kořenicí omáčkou. Mrkev a bambusové výhoky očistíme, nakrájíme na stejně dlouhé nudličky. Z klíčků fazolí Mungo odřežeme vršky a "ocásky". Řeřichu očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou. Na pánvi v oleji necháme ztuhnout celá vejce, nakrájíme jako ozdobu na nudličky. Prosolené kousky sýra obalíme ve škrobu, následně je usmažíme. V hrnci nad vroucí vodou spaříme žampióny v osolené vodě, potom je nakrájíme na nudličky. Řeřichu spaříme v osolené vroucí vodě, poté ji propláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme v utěrce a nakrájíme na tenké nudličky. Kousky hovězího masa svážeme do malých balíčků společně s usmaženými kousky sýra Tofu tak, aby kousky maso bylo uprostřed balíčku, svážeme je stonky řeřichy. Maso urovnáme na dno hrnce, sýrové kousky a ostatní zeleninu upravíme tak, aby vše barevně ladilo. Na maso, sýr a zeleninu nalijeme vývar, pokrm přivedeme k varu, po dosažení varu vaříme dále na mírném ohni přibližně 15 minut. Poté pokrm dochutíme solí a sójovou omáčkou. Toto jídlo se vaří a konzumuje přímo u stolu. Podle korejské tradice se jí ze společné mísy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.