Zeleninová polévka s jogurtem a hrozinkami

120 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme sladké brambory, česnek, řapíkatý celer a zázvor.
  • 2
    Česnek prolisujeme a zázvor nastrouháme. Brambory s celerem pokrájíme na tenké plátky. Omyjeme a osušíme snítku rozmarýnu a otrháme lístky. Hrozinky omyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme je odkapat.
  • 3
    V hrnci na bylinkovém másle všechnu zeleninu podusíme, zalijeme 1 litrem bujonu z kořenové zeleniny a pomalu vaříme asi 6 minut.
  • 4
    Mleté kari smícháme s 1/2 lístků rozmarýnu a směs přimícháme do polévky. Pak ještě přimícháme hrozinky, bílý jogurt a necháme přejít varem.
  • 5
    Porce polévky ozdobíme rozmarýnem a podáváme.
  • 6
    Bujon z kořenové zeleniny [30788]:
  • 7
    Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.
  • 8
    Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.
  • 9
    V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.
  • 10
    Přilijeme 1.5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.
  • 11
    Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.