Zeleninová polévka se šalvějí
35 min.
Ingredience
- 2kusyPórek
- 1kusPaprika červená
- 200gramůMrkev kořen
- 400gramůBrambory
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůRajčatová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky, očištěný pórek i papriku krájíme na kolečka.
- 2Oloupaný, nasekaný česnek opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme mrkev, pórek, papriku a brambory. Vše krátce osmahneme, přidáme omyté lístky šalvěje (asi 6 ks) a rozmarýn. Zalijeme vývarem, uvedeme do varu, zvolna povaříme asi 10 minut. Podle chuti osolíme, opepříme.
- 3Nakonec vmícháme rajčatovou šťávu a jen prohřejeme. Polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.