Zeleninová polévka se šalvějí

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky, očištěný pórek i papriku krájíme na kolečka.
  • 2
    Oloupaný, nasekaný česnek opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme mrkev, pórek, papriku a brambory. Vše krátce osmahneme, přidáme omyté lístky šalvěje (asi 6 ks) a rozmarýn. Zalijeme vývarem, uvedeme do varu, zvolna povaříme asi 10 minut. Podle chuti osolíme, opepříme.
  • 3
    Nakonec vmícháme rajčatovou šťávu a jen prohřejeme. Polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.