Zeleninová směs s bylinkovou zálivkou
30 min.
Ingredience
- Na zálivku
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaHořčice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceCitronová šťáva
- 5lžicOlej z pšeničných klíčků
- 6lžicVývar zeleninový
- 50gramůPetržel - nať
- Na zeleninovou směs
- 1kusČervená řepa
- 4kusyMrkev kořen
- 2kusyCuketa
- 1kusPaprika žlutá
- 4kusyCibulka jarní
- 30gramůOřechy vlašské
- 8kusůOlivy černé
- 50gramůŘeřicha
- 50gramůMungo klíčky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
45 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
20 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu, tedy řepu, mrkev, cukety, papriku a cibuli omyjeme a očistíme. Oloupeme červenou řepu a nastrouháme ji na jemném struhadle. Mrkve oškrábeme a nastrouháme na hrubším struhadle.
- 2Na hrubém struhadle nastrouháme cuketu. Papriku pokrájíme na čtvrtiny a ty na jemné nudličky.
- 3Jarní cibulky pokrájíme na kolečka i s nezavadlou zelenou částí.
- 4Vlašské ořechy nasekáme nahrubo a smícháme je s nastrouhanou řepou. Olivy vypeckujeme a pokrájíme na čtvrtky. Promícháme je s nastrouhanými cuketami. Na každý ze 4 talířů dáme kupičku od jednotlivé zeleniny.
- 5Připravíme si zálivku: Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Vložíme ho do misky a přidáme k němu hořčici, žloutky, cukr, sůl, pepř a citronovou šťávu. Vše prošleháme dohladka. Po částech přidáváme olej a zašleháváme ho. Do zálivky přidáme pro rozředění vývar a ještě znovu prošleháme. Petrželku nasekáme nadrobno a přidáme ji do zálivky.
- 6Řeřichu a mungo klíčky opláchneme a necháme okapat. Pak nasekanou řeřichu přidáme doprostřed každého talíře a všechny talíře také posypeme klíčky mungo fazolí a nudličkami papriky. Přelijeme zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.