Zeleninové bramborové placky

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
853 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a uvaříme v mírně osolené vodě 18 minut. Poté je vyjmeme a necháme okapat.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a zbylou zeleninu očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno.
  • 3
    Okapané brambory vložíme do hrnce s horkým vývarem a rozmixujeme. K bramborám přidáme všechnu zeleninu, osolíme, opepříme a přidáme kmín.
  • 4
    Olej rozehřejeme na pánvi a z bramborového těsta tvarujeme placky, vkládáme do oleje a smažíme dozlatova.
  • 5
    Hotové placky upravíme na talíře, posypeme pažitkou a podáváme se sklenicí podmáslí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.