Zeleninové lupínky s dipem
50 min.
Ingredience
- Bylinkový dip
- Jogurtový dip
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusChilli paprička
- 1decilitrJogurt bílý
- 100gramůSýr Lučina - termizovaný
- 3špetkySůl
- 0,5lžičkaCukr moučkový
- 2špetkyPepř bílý
- Sýrový dip
- 200gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- Tvarohový dip
- 250gramůSýr Cottage
- 0,5lžíceHořčice kremžská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1467 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
123 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme brambory, celer, kedlubnu, cibuli a mrkev. Zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na velmi tenké plátky. Postupně každý druh zeleniny fritujeme ve fritovacím hrnci dozlatova. Usmaženou křupavou zeleninu necháme okapat a ozdobně naaranžujeme na velkou mísu.
- 2Připravíme si 4 dipy.
- 3Bylinkový dip: omyjeme pažitku, petrželku a kopr. Bylinky drobně pokrájíme, dáme do mixéru s posekanými mandlemi, olejem, nastrouhaným sýrem Parmezánem. Vše rozmixujeme na kaši, kterou dochutíme pepřem a solí.
- 4Tvarohový dip: Cottage smetanový (tvaroh se smetanou) rozmícháme s kremžskou hořčicí.
- 5Jogurtový dip: žlutou paprikou a malou červenou chilli papričku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Žlutou papriku pokrájíme na velmi malé kostičky, chilli nasekáme nadrobno. Papriky dáme do mísy s bílým smetanovým jogurtem, který jsme předem vymíchali se sýrem Lučinou. Dochutíme solí, cukrem a pepřem.
- 6Sýrový dip: plísňový sýr Nivu jemně nastrouháme a promícháme se zakysanou smetanou.
- 7Všechny druhy dipů dáme do malých misek, které umístíme doprostřed velké mísy se zeleninovými lupínky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.