Zeleninové lupínky s dipem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1467 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
123 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a omyjeme brambory, celer, kedlubnu, cibuli a mrkev. Zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na velmi tenké plátky. Postupně každý druh zeleniny fritujeme ve fritovacím hrnci dozlatova. Usmaženou křupavou zeleninu necháme okapat a ozdobně naaranžujeme na velkou mísu.
  • 2
    Připravíme si 4 dipy.
  • 3
    Bylinkový dip: omyjeme pažitku, petrželku a kopr. Bylinky drobně pokrájíme, dáme do mixéru s posekanými mandlemi, olejem, nastrouhaným sýrem Parmezánem. Vše rozmixujeme na kaši, kterou dochutíme pepřem a solí.
  • 4
    Tvarohový dip: Cottage smetanový (tvaroh se smetanou) rozmícháme s kremžskou hořčicí.
  • 5
    Jogurtový dip: žlutou paprikou a malou červenou chilli papričku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Žlutou papriku pokrájíme na velmi malé kostičky, chilli nasekáme nadrobno. Papriky dáme do mísy s bílým smetanovým jogurtem, který jsme předem vymíchali se sýrem Lučinou. Dochutíme solí, cukrem a pepřem.
  • 6
    Sýrový dip: plísňový sýr Nivu jemně nastrouháme a promícháme se zakysanou smetanou.
  • 7
    Všechny druhy dipů dáme do malých misek, které umístíme doprostřed velké mísy se zeleninovými lupínky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.