Zeleninový bujon bylinkami a bramborem

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli s bramborami očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Salát Endivie omyjeme a pokrájíme na kostky.
  • 2
    Bylinky: kopr, pažitku a petržel kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme. V pánvi na rozpuštěném másle, cibuli se salátem krátce podusíme (asi 2-3 minuty), přimícháme bílý pepř, sůl a mletou sladkou papriku.
  • 3
    V hrnci v 1 litru zeleninového bujonu uvaříme při mírné teplotě brambory (5-7 minut). Přidáme podušenou Endivii s cibulí, bylinky a pomalu vaříme jen 2-3 minuty.
  • 4
    Polévku dosolíme podle chuti a podáváme.
  • 5
    Bujon z kořenové zeleniny [30788]:
  • 6
    Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a pórek a vše pokrájíme na menší kusy. Oloupané cibule - šalotku rozkrojíme na poloviny.
  • 7
    Omyjeme bylinky: petrželovou nať, estragon, saturejku a bazalku. Pak je nakrájíme.
  • 8
    V hrnci na slunečnicovém oleji cibuli restujeme dozlatova, pak přidáme zeleninu s bylinkami, promícháme a dusíme asi 5-7 minut.
  • 9
    Přilijeme 1.5 litru vody, přidáme mořskou sůl, celý černý pepř a bobkový list.
  • 10
    Polévku vaříme 1 hodinu tak, aby jen probublávala. Po uvaření ji scedíme a dáme vychladit. Z vychlazeného vývaru odstraníme tuk a tak získáme čistý zeleninový bujon, který použijeme k přípravě zeleninových polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.