Zeleninový bujon se sýrovými knedlíčky

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
855 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
15 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si směs na knedlíčky: Dobře omytý mangold vložíme na
  • 2
    1 minutu do vařící osolené vody (blanšírujeme ho), pak ho scedíme, necháme odkapat, dáme do mísy a rozmixujeme na kaši. Přidáme nastrouhaný sýr (Gouda), 3 celá vejce, 200 g strouhanky, bílý mletý pepř, prolisovaný česnek a omytou, drobně pokrájenou petrželku. Směs dobře vymícháme a vytvarujeme malé knedlíčky.
  • 3
    Přivedeme k varu 1 litr zeleninového bujonu, zmírníme teplotu a vaříme asi 7 minut. Přimícháme 2 lžíce kaparů a dochutíme worcestrovou omáčkou a chilli.
  • 4
    4 plátky toustového chleba opečeme v topinkovači.
  • 5
    K bujonu s knedlíčky podáváme opečený chléb.
  • 6
    Zeleninový bujon [30258]:
  • 7
    Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.
  • 8
    V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.
  • 9
    Přilijeme 0,5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,
  • 10
    svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.
  • 11
    Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.
  • 12
    Případně dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.