Zeleninový bujon se sýrovými knedlíčky
135 min.
Ingredience
- směs na knedlíčky
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 500gramůMangold
- 100gramůGouda
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůStrouhanka
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- Zeleninový bujon [30258]
- 2kusyBobkový list
- 250gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 4kusyJalovec
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůMrkev kořen
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 200gramůPetržel kořen
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůPórek
- 2lžíceSůl mořská
- 200gramůTuřín
- 0,5litrVíno růžové
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaLibeček
- 2lžíceKapary
- 2špetkyChilli koření mleté
- 4plátkyChléb toastový
- 1lžíceWorcester omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
855 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
15 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si směs na knedlíčky: Dobře omytý mangold vložíme na
- 21 minutu do vařící osolené vody (blanšírujeme ho), pak ho scedíme, necháme odkapat, dáme do mísy a rozmixujeme na kaši. Přidáme nastrouhaný sýr (Gouda), 3 celá vejce, 200 g strouhanky, bílý mletý pepř, prolisovaný česnek a omytou, drobně pokrájenou petrželku. Směs dobře vymícháme a vytvarujeme malé knedlíčky.
- 3Přivedeme k varu 1 litr zeleninového bujonu, zmírníme teplotu a vaříme asi 7 minut. Přimícháme 2 lžíce kaparů a dochutíme worcestrovou omáčkou a chilli.
- 44 plátky toustového chleba opečeme v topinkovači.
- 5K bujonu s knedlíčky podáváme opečený chléb.
- 6Zeleninový bujon [30258]:
- 7Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.
- 8V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.
- 9Přilijeme 0,5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,
- 10svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.
- 11Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.
- 12Případně dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.