Zeleninový salát s pečenými bramborami
50 min.
Ingredience
- 1kusŠpenát listový čerstvý
- 1kusSalát hlávkový
- 3kusyRajčata
- 2kusyCibule
- 4lžíceOlivy černé
- 150gramůSýr Parmezán
- 1lžíceOregano sušené
- 1lžíceCukr krupice
- 0,5decilitrBalsamico ocet
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramBrambory
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Špenátové a salátové listy omyjeme, natrháme na kousky, na kousky nakrájíme i umytá rajčata. Cibuli očistíme, oloupeme a jemně pokrájíme. Olivy rozpůlíme, zbavíme pecek, zeleninu promícháme v misce s nastrouhaným Parmezánem, přikryjeme a dáme do chladu.
- 2Dresing připravíme tak, že lístky oregana, cukr a ocet smícháme, dochutíme solí a pepřem.
- 3Brambory očistíme, omyjeme, oškrábeme, syrové krájíme na plátky. Ty potřeme po obou stranách olejem, z každé strany opékáme 3 - 4 minuty, dokud nemají zlatavý nádech a nejsou křupavé. Opečené necháme okapat na savém ubrousku.
- 4Salát rozprostřeme na talíře, na něj položíme opečené brambory, přelijeme dresingem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.