Zeleninový salát s pečenými bramborami

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenátové a salátové listy omyjeme, natrháme na kousky, na kousky nakrájíme i umytá rajčata. Cibuli očistíme, oloupeme a jemně pokrájíme. Olivy rozpůlíme, zbavíme pecek, zeleninu promícháme v misce s nastrouhaným Parmezánem, přikryjeme a dáme do chladu.
  • 2
    Dresing připravíme tak, že lístky oregana, cukr a ocet smícháme, dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Brambory očistíme, omyjeme, oškrábeme, syrové krájíme na plátky. Ty potřeme po obou stranách olejem, z každé strany opékáme 3 - 4 minuty, dokud nemají zlatavý nádech a nejsou křupavé. Opečené necháme okapat na savém ubrousku.
  • 4
    Salát rozprostřeme na talíře, na něj položíme opečené brambory, přelijeme dresingem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.