Zelí s kari a arašídy

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
42 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme. Do cibule napícháme hřebíček. Obojí dáme do vroucí vody, přidáme bobkový list.
  • 2
    Zelí zbavíme košťálu a pokrájíme na proužky. Ty dáme do vroucí vody s cibulí. Vaříme 10 minut, poté vodu slijeme a necháme okapat.
  • 3
    Uvařený česnek nadrtíme a vmícháme do zelí, cibuli používat nebudeme.
  • 4
    Zapékací mísu vytřeme máslem, naplníme ji vařeným zelím. Zbytek másla necháme rozehřát, přidáme mouku. Osolíme a opepříme. Jakmile začne jíška tmavnout, zalijeme smetanou a vývarem. Vaříme do zhoustnutí. Poté vmícháme kari.
  • 5
    Hotovou omáčkou přelijeme zelí, posypeme arašídy a strouhankou, necháme zapéct při teplotě 220 °C cca 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.