Zelí s kari a arašídy
65 min.
Ingredience
- 1000gramůZelí hlávkové bílé
- 120gramůCibule
- 2gramyHřebíček
- 1kusBobkový list
- 100gramůMáslo čerstvé
- 12gramůKari koření
- 75gramůArašídy
- 30gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 36gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1000mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
42 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme. Do cibule napícháme hřebíček. Obojí dáme do vroucí vody, přidáme bobkový list.
- 2Zelí zbavíme košťálu a pokrájíme na proužky. Ty dáme do vroucí vody s cibulí. Vaříme 10 minut, poté vodu slijeme a necháme okapat.
- 3Uvařený česnek nadrtíme a vmícháme do zelí, cibuli používat nebudeme.
- 4Zapékací mísu vytřeme máslem, naplníme ji vařeným zelím. Zbytek másla necháme rozehřát, přidáme mouku. Osolíme a opepříme. Jakmile začne jíška tmavnout, zalijeme smetanou a vývarem. Vaříme do zhoustnutí. Poté vmícháme kari.
- 5Hotovou omáčkou přelijeme zelí, posypeme arašídy a strouhankou, necháme zapéct při teplotě 220 °C cca 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.