Ženevské kuřecí frikasé

90 min.
Švýcarsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1422 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
95 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme a zpěníme na másle, přidáme naporcované kuře s bazalkou a 2 stroužky česneku. Opečeme zprudka, zalijeme vínem a zvolna dusíme.
  • 2
    Mezitím oloupeme a na kostky nakrájíme brambory, které uvaříme skoro doměkka s rozmarýnem. Na další části másla krátce zpěníme nakrájené hříbky se zbytkem česneku a petrželkou a okořeníme bazalkou a dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Kuřecí maso naporcované na menší kousky naskládáme do zapékací misky a na ně navrstvíme houbovou směs a obložíme bramborami. Přelijeme šťávou z kuřete a gratinujeme v troubě při cca 200 stupních asi 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.