Ženevské kuřecí frikasé
90 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1kusKuře
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kilogramBrambory
- 2decilitryVíno bílé
- 4stroužkyČesnek
- 150gramůHříbky čerstvé
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1lžičkaBazalka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1422 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
95 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme a zpěníme na másle, přidáme naporcované kuře s bazalkou a 2 stroužky česneku. Opečeme zprudka, zalijeme vínem a zvolna dusíme.
- 2Mezitím oloupeme a na kostky nakrájíme brambory, které uvaříme skoro doměkka s rozmarýnem. Na další části másla krátce zpěníme nakrájené hříbky se zbytkem česneku a petrželkou a okořeníme bazalkou a dochutíme solí a pepřem.
- 3Kuřecí maso naporcované na menší kousky naskládáme do zapékací misky a na ně navrstvíme houbovou směs a obložíme bramborami. Přelijeme šťávou z kuřete a gratinujeme v troubě při cca 200 stupních asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.