Zvěřinový vývar s knedlíčky
155 min.
Ingredience
- zvěřinové knedlíčky
- 3kusyCibule
- 200gramůKančí maso
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80gramůStrouhanka
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1kusČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- Zvěřinový bujon
- 2lžíceBeárnská omáčka
- 200gramůCeler bulvový
- 3kusyCibule
- 2kusyHřebíček
- 600gramůJelení maso
- 500gramůKosti srnčí
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPepř černý celý
- 200gramůPetržel kořen
- 40gramůPetržel - nať
- 0,5litrVíno červené
- 1,5litryVoda pitná
- 30gramůZázvor celý
- 2kusyJalovec
- 40gramůCeler - nať
- 200gramůMrkev kořen
- 1lžičkaPepř 4 barev
- 100gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 2špetkyNové koření mleté
- 2lžíceVíno portské
- 0,5lžíceEstragon
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
15 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme směs na zvěřinové knedlíčky: Oloupanou cibuli drobně pokrájíme a dáme ji do mísy s prolisovaným česnekem. Přidáme pomleté zvěřinové maso (gulášové), chilli, celé vajíčko, pepř, sůl a strouhanku. Vše důkladně prohněteme.
- 2Omyté estragonové lístky odložíme do misky.
- 3Drobnou těstovinu (např. ve tvaru mušliček) uvaříme zvlášť v mírně osolené vodě podle návodu. Uvařené scedíme, propláchneme pod studenou vodou a odložíme do misky.
- 4Z masové směsi vytvarujeme knedlíčky, které dáme zavařit do 1 litru zvěřinového bujonu. Pomalu je vaříme přibližně 10 minut. Během doby vaření polévku dochutíme 2 lžícemi omáčky, solí, mletým novým kořením a 2 lžícemi portského vína.
- 5Když jsou knedlíčky uvařené, přimícháme do vývaru těstovinu, estragonové lístky a podáváme.
- 6Zvěřinový bujon [28678]:
- 7Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.
- 8Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.
- 9V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.
- 10Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.
- 11Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.