Zvěřinový vývar s knedlíčky

155 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
15 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme směs na zvěřinové knedlíčky: Oloupanou cibuli drobně pokrájíme a dáme ji do mísy s prolisovaným česnekem. Přidáme pomleté zvěřinové maso (gulášové), chilli, celé vajíčko, pepř, sůl a strouhanku. Vše důkladně prohněteme.
  • 2
    Omyté estragonové lístky odložíme do misky.
  • 3
    Drobnou těstovinu (např. ve tvaru mušliček) uvaříme zvlášť v mírně osolené vodě podle návodu. Uvařené scedíme, propláchneme pod studenou vodou a odložíme do misky.
  • 4
    Z masové směsi vytvarujeme knedlíčky, které dáme zavařit do 1 litru zvěřinového bujonu. Pomalu je vaříme přibližně 10 minut. Během doby vaření polévku dochutíme 2 lžícemi omáčky, solí, mletým novým kořením a 2 lžícemi portského vína.
  • 5
    Když jsou knedlíčky uvařené, přimícháme do vývaru těstovinu, estragonové lístky a podáváme.
  • 6
    Zvěřinový bujon [28678]:
  • 7
    Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.
  • 8
    Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.
  • 9
    V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.
  • 10
    Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.
  • 11
    Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.