Grilujeme sýry

Jestliže očekáváte na grilovací párty nějaké vegetariány, určitě zvažte nákup alespoň jednoho z druhů sýrů vhodných k tepelné úpravě. A uvidíte, že si ho s chutí dají i někteří masožravci.

Jistě pro vás není žádnou novinkou, že existuje obrovské množství různých druhů sýra. Máme tu sýry čerstvé i tvrdé, zrající i nezrající, pařené nebo plísňové. Každý z nich se hodí na něco jiného, jelikož má jiné chuťové i fyzikální vlastnosti. Tak třeba eidam se při vyšších teplotách roztéká, což je skvělé, když ho obalíme ve strouhance a usmažíme, avšak na grilu tato jeho vlastnost rozhodně žádaná není.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.