Kmín jako koření i lék

Kmín je jeden z těch druhů koření, které hojně používaly už naše prababičky, které k české kuchyni neodmyslitelně patří a které nesmí chybět v žádné domácnosti. Věděli jste ale, že kmín není dobrý jen k dochucení chleba, brambor a pečené kachny, ale že má také příznivý vliv na lidské zdraví?

Používání kmínu, jednoho z poměrně malého počtu druhů koření rostoucích v Evropě, při přípravě pokrmů máme doloženo už v době kamenné, ve starověku a ve středověku potom jeho popularita dále rostla. Nebyl ale používán jen k okořenění pokrmů, ale rovněž se podával samostatně jako lék nebo prostředek na ochranu proti zlým duchům.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.