Letní tip: Malinové tiramisu

Pokud milujete studené dezerty se sýrem mascarpone, malinové tiramisu je něco pro vás. Tento dezert si vypůjčil podobu tradičního italského tiramisu, ale hořkost kávy vystřídala sladkost čerstvých malin. Jeho příprava nevyžaduje strávit půl dne v kuchyni – zabere jen chvilku, takže budete mít více času na letní relax. Naše malinové tiramisu můžete jíst přímo z lednice, což z něj dělá ten nejlepší dezert pro boj s horkem!

Ingredience na cca 6 porcí:

  • 300 g čerstvých malin

  • 200 g cukrářských piškotů

  • 250 g sýra mascarpone

  • 250 ml smetany ke šlehání 30%

  • Půl sklenice malinového džemu

  • Cukr nebo sladidlo dle vašeho výběru (volitelné)

Příprava krok za krokem:

V míse šlehejte vychladlou smetanu, dokud se na povrchu nevytvoří tuhé špičky, když sundáte metlu. Nemáte s čím šlehat smetanu? Zde najdete potřebné kuchyňské doplňky.

Ke šlehačce přidejte mascarpone a spojte je, aby vznikla hladká hmota. Pokud chcete, aby byl dezert hodně sladký, oslaďte směs cukrem nebo sladidlem dle vlastního výběru. Tento krok však můžete přeskočit – sladkost marmelády, piškotů a čerstvých malin mnoha lidem stačí.

Džem nařeďte v přibližně 200 ml teplé vody. Piškoty jeden po druhém namáčejte ve zředěném džemu a jeden po druhém je umístěte do velké ploché nádoby. Polovinu krému rozetřeme na první vrstvu namočených piškotů. Položte další vrstvu namočených sušenek a potřete zbytkem krému. Maliny rozkrojte napůl a poskládejte je nahoru, vytvořte jednotnou vrstvu. Tiramisu dejte na pár hodin do lednice, aby piškoty úplně změkly a dezert byl řádně vychlazený.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.