Podmanivá levandule
Levanduli všichni známe jako nádherně kvetoucí aromatickou bylinku, která tvoří romantické bochánkovité záhonky v provensálské krajině a jejímiž kvítky se plní látkové sáčky pro klidný spánek i jako prevence před šatními moly. Věděli jste ale, že levandule najde své využití i v kuchyni?
Levanduli je možné používat i pro dochucení pokrmů, a to jak sladkých, tak i slaných. Ostatně není vůbec překvapivé, že bývá i součástí směsi koření zvané provensálské bylinky. A jestli máte rádi osvěžující domácí limonády, pak vězte, že i z levandule se dá připravit.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.