Beskydské jehněčí kotlety s parmezánem

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1319 kcal
Bílkoviny
96 g
Tuky
78 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme marinádu. Mrkev s celerem očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky a v pánvi na 2 lžicích olivového oleje zprudka orestujeme, vyklopíme i s omastkem do mísy, přidáme k němu 4 lžíce olivového oleje, pepř 4 barev, nastrouhanou citronovou kůru, nastrouhaný parmezán, mrkev s celerem, omyté čerstvé bylinky drobně pokrájené (petrželku, saturejku, šalvěj) a nakonec přisypeme strouhanku. Směs dobře promícháme.
  • 2
    Jehněčí kotlety s kostí omyjeme, osušíme, posolíme je a posypeme čerstvě pomletým černým pepřem. Kotlety potřeme marinádou a necháme 1 hodinu odležet.
  • 3
    Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji na plech s rozpáleným olejem. Na cibuli položíme potřené kotlety a pečeme v troubě 10 minut při 200°C. Pak kotlety otočíme a podlijeme masovým vývarem. Pečeme dalších 15-20 minut při teplotě 180°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.