Beskydské jehněčí kotlety s parmezánem
50 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJehněčí kotlety
- 25gramůSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 250gramůCibule
- 6,5decilitrůVývar jehněčí
- marináda
- 50gramůMrkev kořen
- 40gramůCeler bulvový
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceSaturejka
- 80gramůČesnek
- 6lžicOlej olivový
- 4gramyPepř 4 barev
- 10gramůCitronová kůra
- 100gramůSýr Parmezán
- 0,5lžíceŠalvěj čerstvá
- 250gramůStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1319 kcal
Bílkoviny
96 g
Tuky
78 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme marinádu. Mrkev s celerem očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky a v pánvi na 2 lžicích olivového oleje zprudka orestujeme, vyklopíme i s omastkem do mísy, přidáme k němu 4 lžíce olivového oleje, pepř 4 barev, nastrouhanou citronovou kůru, nastrouhaný parmezán, mrkev s celerem, omyté čerstvé bylinky drobně pokrájené (petrželku, saturejku, šalvěj) a nakonec přisypeme strouhanku. Směs dobře promícháme.
- 2Jehněčí kotlety s kostí omyjeme, osušíme, posolíme je a posypeme čerstvě pomletým černým pepřem. Kotlety potřeme marinádou a necháme 1 hodinu odležet.
- 3Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji na plech s rozpáleným olejem. Na cibuli položíme potřené kotlety a pečeme v troubě 10 minut při 200°C. Pak kotlety otočíme a podlijeme masovým vývarem. Pečeme dalších 15-20 minut při teplotě 180°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.