Boršč se zelím a vepřovým masem
55 min.
Ingredience
- 70gramůSádlo vepřové škvařené
- 300gramůVepřová plec
- 300gramůZelí kysané
- 1,4litryVoda pitná
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůBrambory
- 1špetkaKmín mletý
- 3kusyPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 1kusHřebíček
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 100gramůČervená řepa sterilovaná
- 60gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 60gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,5lžíceOcet kvasný lihový
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrájíme na kousky, cibuli na drobno, maso na kostky, kořenovou zeleninu oloupeme a nahrubo nastrouháme, syrové brambory oloupeme a také nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, hrášek a pokrájenou červenou řepu omyjeme a necháme okapat.
- 2Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osmažíme, poté vmícháme nastrouhanou zeleninu, rajčatový protlak, promícháme, zalijeme vodou, vložíme brambory a vaříme 35 minut. Do polévky vmícháme zelí, koření, cukr, sůl a vaříme do měkka. Před koncem varu přidáme ocet, hrášek s řepou a česnekem, necháme ještě přejít varem a odstavíme. Do hotové polévky zamícháme kysanou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.