Bramborové špalíčky s rajčatovým salátem
120 min.
Ingredience
- 100gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 1kusPórek
- 1hrstPetržel - nať
- 1kusCibule
- 250gramůRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 150gramůSýr Čedar
- 4lžíceStrouhanka
- 1špetkaŠalvěj sušená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžičkyBalsamico ocet
- 1špetkaBazalka
- 2,5decilitryOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
966 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
86 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, oškrábeme a dáme vařit do osolené vody na 15-20 minut, dokud nezměknou. Po okapání je rozmačkáme a necháme vychladnout.
- 2Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, nať petržele jemně nasekáme. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, omytá rajčata rozčtvrtíme, okurku nakrájíme na tenká kolečka. Sýr nastrouháme.
- 3Vychladlé rozmačkané brambory smícháme s 1/2 strouhanky, nastrouhaným sýrem, nakrájeným pórkem, petrželovou natí a šalvějí. Vše dochutíme pepřem a solí. Zalijeme žloutky a vytvoříme tužší hmotu, z které vytvarujeme 12 špalíčků. Ty přikryjeme a necháme v chladničce asi 1 hodinu ztuhnout.
- 4Mouku osolíme a opepříme a vejce rozšleháme. Ztuhlé špalíčky potom obalujeme v ochucené mouce, rozšlehaném vajíčku a ve zbytku strouhanky, smažíme na rozpáleném oleji z obou stran asi 10 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Přebytečný tuk z osmažených špalíčků necháme okapat.
- 5Salát si připravíme tak, že smícháme olej s octem a cukrem. Do této zálivky přidáme rozčtvrcená rajčata, nakrájenou okurku, cibuli a bazalku. Vše promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.