Bramborový koláč s oříšky a sýrem

65 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
55 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté nové brambory vaříme ve vodě s kmínem asi 20 minut do měkka. Slijeme je, oloupeme a nakrájíme na poloviny.
  • 2
    Koláčovou formu vyložíme rozváleným listovým těstem a okraje trochu povytáhneme. Na těsto nalijeme rozpuštěné máslo, přidáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme a posypeme nasekanými oříšky.
  • 3
    Ve smetaně rozkvedláme vejce a rozetřený česnek. Přisypeme nasekané bylinky a podle chuti omáčku osolíme a opepříme. Přelijeme jí brambory, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme do trouby zapékat asi na 35 minut.
  • 4
    Hotový pokrm ozdobíme snítkou oregana.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.