Brambory s arašídovým salátem

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na větší kousky. Česnekové stroužky a cibuli oloupeme, cibuli jemně pokrájíme. Na jemno krájíme i chilli papričky, omytý kopr, petrželovou nať a pažitku.
  • 2
    Kousky brambor promícháme s 2 lžícemi olivového oleje a dáme do větší zapékací mísy. Obložíme stroužky česneku, mírně osolíme, opepříme a pečme přibližně hodinu v troubě, předehřáté na 200 stupňů, až jsou měkké a na okrajích mají zlatavou barvu.
  • 3
    Jemně pokrájenou cibuli smícháme s chilli papřičkami, petrželkou, koprem a pažitkou, směsí následně posypeme brambory v zapékací míse.
  • 4
    Zbylé 4 lžíce olivového oleje smícháme metlou s balzamikovým octem, následně polijeme směsku v míse. Přidáme navrch ještě arašídy a směs v míse jen opatrně protřepeme, aby se promíchala.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.