Brambory se šafránem a hořčicí
55 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 1kusCibule červená
- 5lžicVíno bílé
- 5lžicVývar zeleninový
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžičkyRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaŠafrán
- 1lžíceHořčice
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
104 mg
Postup přípravy
- 1Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a prolisujeme česnek. Promícháme a vsypeme do pekáčku.
- 2Do misky nalijeme bílé víno, ocet a přilijeme olej. Dobře promícháme a přidáme hořčici. Přilijeme zeleninový vývar a okořeníme rozmarýnem a špetkou šafránu.
- 3Touto směsí podlijeme směs v pekáčku, osolíme a opepříme.
- 4Pekáček zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem. Pečeme při vysoké teplotě půl hodiny. Odstraníme vrchní pekáček nebo alobal a dopečeme odkryté ještě 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.