Britský chalupářský koláč

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1053 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
64 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme 50 ml oleje, přidáme najemno nasekanou šalotku, na kolečka nakrájenou mrkev, najemno nasekanou pažitku a oregano, prolisovaný česnek a 10 minut opékáme. Pak vše přendáme do mísy.
  • 3
    Pánev vrátíme na sporák, nalijeme do ní zbytek oleje a maso na něm opečeme. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, zeleninový vývar, portské víno, kečup, petrželku, nové koření, worcester a vše 5 minut povaříme. Přimícháme opečenou zeleninu a necháme ještě 15 minut povařit na mírném ohni.
  • 4
    Brambory omyjeme, očistíme a ve vroucí osolené vodě uvaříme doměkka. Pak je scedíme a společně s vlažným mlékem rozšťoucháme.
  • 5
    Na pánvi rozpálímem máslo, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, orestujeme, pak přidáme rozšťouchané brambory, hořčici, žloutky, sůl, pepř a promícháme.
  • 6
    Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní nejprve masovou náplň, zakryjeme ji bramborovou směsí, povrch poklademe kousky másla a plátky ementálu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut.
  • 7
    Po upečení necháme trošku zchladnout a poté servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.