Britský chalupářský koláč
70 min.
Ingredience
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 3kusyŠalotka
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžícePažitka
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaOregano sušené
- 700gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůVíno portské
- 2lžíceKečup
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 650gramůBrambory
- 125mililitrůMléko polotučné
- 25gramůMáslo čerstvé
- 4kusyCibulka jarní
- 2lžíceHořčice francouzská
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaNové koření celé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1053 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
64 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme.
- 2V pánvi rozpálíme 50 ml oleje, přidáme najemno nasekanou šalotku, na kolečka nakrájenou mrkev, najemno nasekanou pažitku a oregano, prolisovaný česnek a 10 minut opékáme. Pak vše přendáme do mísy.
- 3Pánev vrátíme na sporák, nalijeme do ní zbytek oleje a maso na něm opečeme. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, zeleninový vývar, portské víno, kečup, petrželku, nové koření, worcester a vše 5 minut povaříme. Přimícháme opečenou zeleninu a necháme ještě 15 minut povařit na mírném ohni.
- 4Brambory omyjeme, očistíme a ve vroucí osolené vodě uvaříme doměkka. Pak je scedíme a společně s vlažným mlékem rozšťoucháme.
- 5Na pánvi rozpálímem máslo, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, orestujeme, pak přidáme rozšťouchané brambory, hořčici, žloutky, sůl, pepř a promícháme.
- 6Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní nejprve masovou náplň, zakryjeme ji bramborovou směsí, povrch poklademe kousky másla a plátky ementálu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut.
- 7Po upečení necháme trošku zchladnout a poté servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.