Bujabéza
75 min.
Ingredience
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 3kusyRajčata
- 1lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1kusPórek
- 200mililitrůVíno bílé
- 800mililitrůVývar rybí
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceCitrónová šťáva
- 1špetkaSaturejka
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaRozmarýn sušený
- 1lžičkaŠalvěj sušená
- 5kusůPepř černý celý
- 1špetkaŠafrán
- 0,5lžičkaSůl
- 300gramůChléb toastový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
12 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rozmražené filé z tresky nakrájíme na střední kostky. Syrové brambory oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na střední plátky.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, očištění pórek (jen bílou část) nakrájíme nadrobno, rajčata oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky, oloupaný česnek (2 stroužky) utřeme se solí.
- 3Do většího hrnce vlijeme olej, necháme rozpálit a na něm zpěníme cibuli, přidáme česnek, pórek a lehce zarestujeme. Poté vmícháme rajče, rajčatový protlak, všechno koření, zamícháme a vlijeme víno, které necháme odpařit. Poté vlijeme citronovou šťávu a vývar. Na mírném ohni vaříme, když se vývar začne vařit, vložíme brambory. Po 10 minutách varu přidáme tresku a vaříme na silném plameni. Poté z vývaru vyjmeme brambory a tresku a držíme na teple.
- 4Do trouby dáme „sušit“ plátky chleba, které před podáváním potřeme stroužkem česnekem.
- 5Vývar přecedíme do teriny a držíme na teple.
- 6Polévku podáváme tak, že rozdělíme brambory a maso na talíře, zalijeme vývarem a jako přílohu plátky toastu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.