Bylinková vepřová panenka
35 min.
Ingredience
- 450gramůVepřová panenka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusLibeček
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceOregano čerstvé
- 1kusLimetka
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKerblík
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
19 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
894 mg
Cukr
596 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky, které naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- 2Pažitku, libeček, oregano a kerblík omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. V misce rozšleháme vejce. Řízečky nejprve obalíme ve vajíčku a poté v bylinkách.
- 3Na pánvi rozpustíme máslo a řízečky na něm osmažíme.
- 4Servírujeme na připravené talíře a zdobíme plátky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.