Bylinkové smaženky se smetanovým dipem

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
741 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory a mrkev nahrubo nastrouháme a osušíme v ubrousku. Přidáme nasekané bylinky, dochutíme špetkou muškátového oříšku, osolíme a opepříme.
  • 2
    V pánvi na rozehřátém olivovém oleji pečeme z připravené směsi placičky. Opékáme z každé strany asi 2 minuty. Hotové smaženky vyjmeme na papírovou utěrku, potom je urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě ještě 10 minut pečeme.
  • 3
    Hedvábné tofu vymícháme dohladka s ovesnou smetanou. Přimícháme oloupaný, jemně nasekaný zázvor a česnek, kopr a pažitku. Ochutíme citronovou šťávou a cukrem, osolíme a opepříme.
  • 4
    Smaženky upravíme na talíře a každou ozdobíme lžičkou smetanového dipu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.