Bylinkové smaženky se smetanovým dipem
30 min.
Ingredience
- Smaženky
- Smetanový dip
- 200gramůTofu hedvábné
- 2lžíceSmetana ovesná
- 1stroužekČesnek
- 20gramůZázvor celý
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePažitka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
741 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory a mrkev nahrubo nastrouháme a osušíme v ubrousku. Přidáme nasekané bylinky, dochutíme špetkou muškátového oříšku, osolíme a opepříme.
- 2V pánvi na rozehřátém olivovém oleji pečeme z připravené směsi placičky. Opékáme z každé strany asi 2 minuty. Hotové smaženky vyjmeme na papírovou utěrku, potom je urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě ještě 10 minut pečeme.
- 3Hedvábné tofu vymícháme dohladka s ovesnou smetanou. Přimícháme oloupaný, jemně nasekaný zázvor a česnek, kopr a pažitku. Ochutíme citronovou šťávou a cukrem, osolíme a opepříme.
- 4Smaženky upravíme na talíře a každou ozdobíme lžičkou smetanového dipu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.