Cannelloni plněné houbami s rajčatovou omáčkou

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
941 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
72 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
15 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme, necháme okapat a osušíme. Zapékací mísu vymažeme 1 lžící olivového oleje.
  • 2
    Na přípravu omáčky na pánvi na 2 lžících olivového oleje restujeme drobně posekanou cibuli a česnek. Po 5 minutách přidáme pokrájená rajčata i s nálevem, vypeckované a pokrájené olivy, rajčatový protlak, pepř, sůl a asi 5 minut na mírném plameni za občasného míchání vaříme. Hotovou omáčku vlijeme do připravené zapékací mísy.
  • 3
    Připravíme náplň do cannelloni. Na pánvi na másle restujeme houby pokrájené na plátky a drobně posekaný česnek. Za stálého míchání smažíme 5 minut. Poté směs odstavíme.
  • 4
    Do mísy vsypeme strouhanku a smícháme ji s mlékem a 3 lžícemi oleje. Dobře vymícháme, přidáme ricottu, 4 lžíce strouhaného parmezánu, sůl, pepř a houbovou směs.
  • 5
    Usušené cannelloni naplníme směsí, poskládáme je na omáčku do zapékací mísy, potřeme 1 lžící oleje, posypeme zbylým ustrouhaným parmezánem, lupínky mandlí a piniovými oříšky.
  • 6
    Těstoviny pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi 25 minut, až povrch zezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.