Cannelloni plněné houbami s rajčatovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 12kusůCannelloni
- 450gramůHouby čerstvé
- 85gramůStrouhanka
- 220gramůSýr Ricotta
- 6lžicSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 8kusůOlivy černé
- 2lžíceOříšky piniové
- 150mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 7lžicOlej olivový
- 50gramůMandle plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
941 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
72 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
15 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme, necháme okapat a osušíme. Zapékací mísu vymažeme 1 lžící olivového oleje.
- 2Na přípravu omáčky na pánvi na 2 lžících olivového oleje restujeme drobně posekanou cibuli a česnek. Po 5 minutách přidáme pokrájená rajčata i s nálevem, vypeckované a pokrájené olivy, rajčatový protlak, pepř, sůl a asi 5 minut na mírném plameni za občasného míchání vaříme. Hotovou omáčku vlijeme do připravené zapékací mísy.
- 3Připravíme náplň do cannelloni. Na pánvi na másle restujeme houby pokrájené na plátky a drobně posekaný česnek. Za stálého míchání smažíme 5 minut. Poté směs odstavíme.
- 4Do mísy vsypeme strouhanku a smícháme ji s mlékem a 3 lžícemi oleje. Dobře vymícháme, přidáme ricottu, 4 lžíce strouhaného parmezánu, sůl, pepř a houbovou směs.
- 5Usušené cannelloni naplníme směsí, poskládáme je na omáčku do zapékací mísy, potřeme 1 lžící oleje, posypeme zbylým ustrouhaným parmezánem, lupínky mandlí a piniovými oříšky.
- 6Těstoviny pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi 25 minut, až povrch zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.