Čerstvé těstoviny s bylinkovou strouhankou a ovčím sýrem
30 min.
Ingredience
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůOříšky piniové
- 450gramůTěstoviny konzumní
- 1lžícePažitka
- 350gramůStrouhanka
- 4lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 5lžicOlej olivový
- 2lžíceMajoránka čerstvá
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
861 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
26 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme posekanou pažitku, petrželku, drobně posekané piniové oříšky, pokrájený rozdrcený česnek, majoránku a strouhanku z bílého pečiva. Směs smažíme na pánvi na 3 lžících oleje, až strouhanka zrůžoví, ale není křupavá. Poté směs udržujeme teplou.
- 2V osolené vodě vaříme zhruba 5 minut čerstvé nudle. Poté je scedíme, vsypeme do mísy, pokapeme 2 lžícemi oleje a řádně promícháme. Přisypeme bylinkovou směs, opět promícháme a hned servírujeme. Strouhaný ovčí sýr podáváme v misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.