Čertovské masové kuličky se sezamovou omáčkou
33 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso mleté
- 50gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 90gramůStrouhanka
- 1lžíceHořčice
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžíceKečup jemný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceOmáčky
- 2lžíceOlej sezamový
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 20gramůCibulka jarní
- 1lžíceSezam - semena
- 1špetkaZázvor mletý
- 5gramůČesnek
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
30 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si sezamovou omáčku. Smícháme sójovou omáčku, sezamový olej, čpetku zázvoru a rýžové víno. Přidáme jemně usekanou jarní cibulku dobře promícháme, přidáme opražená sezamová semínka a znovu promícháme a dáme stranou.
- 2V míse smícháme mleté maso s nasekanou cibulí a česnekem. Přidáme papriku, hořčici, kečup, vejce, sůl, pepř a zahustíme strouhankou. Dobře promícháme a tvoříme kuličky, které po všech stranách osmažíme do zlatohněda.
- 3Podáváme se sezamovou omáčkou a čerstvou zeleninou, sypané zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.