Červený snapper zapékaný
70 min.
Ingredience
- 1kusSnapper
- 1kusCitrony
- 2lžičkyTymián čerstvý
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 425gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceOcet vinný červený
- 5lžicJogurt bílý
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžičkyOregano sušené
- 6lžicStrouhanka
- 60gramůSýr Feta
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vnitřek i povrch ryby polijeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Tymián vložíme do břišní dutiny.
- 2Rozehřejeme ve velké pánvi olej, osmahneme pokrájenou cibulku, přimícháme rozetřený česnek, přidáme pokrájená rajčata, ocet a rajčatový protlak. Povaříme 5 minut, poté necháme omáčku vychladnout, přimícháme jogurt, oregano a petrželku.
- 3Do zapékací mísy nalijeme polovinu omáčky, přidáme rybu, zalijeme druhou polovinou omáčky a posypeme strouhankou. V předehřáté troubě zapékáme 35 minut.
- 4Rybu posypeme sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.