Chlazená rajčatová polévka se slanými tyčinkami
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 15kilogramůRajčata
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 25gramůOregano sušené
- 20gramůTymián čerstvý
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 20gramůKerblík
- 60gramůDroždí
- 350gramůMouka špaldová
- 200mililitrůOlej olivový extra panenský
- 80gramůŠalvěj čerstvá
- 40gramůSezam - semena
- 40gramůMák mletý
- 80gramůPšeničná krupice
- 500mililitrůVoda pitná
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2177 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
89 g
Sacharidy
315 g
Vláknina
65 g
Cukr
100 g
Postup přípravy
- 1Rajčata 30 sekund spaříme ve vroucí vodě. Sloupneme je, rozpůlíme, zbavíme semen a nahrubo nasekáme.
- 2Cibuli oloupeme, najemno nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přimícháme prolisovaný čenek. Dusíme 5 minut, osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami.
- 3Přilijeme zeleninový vývar, přikryjeme a zvolna vaříme 20 minut. Rozmixujeme a polévku dáme vychladit.
- 4Na tyčinky rozpustíme droždí v 500 ml vlažné vody. Smícháme oba druhy mouky a krupici. Přidáme olej, špetku soli a přilijeme droždí. Vypracujeme hladké vláčné těsto a přikryté necháme 1 hodinu vykynout.
- 5Troubu předehřejeme na 200 °C. Z poloviny těsta vyválíme 1 cm silný váleček a obalíme ho v sezamu a máku.
- 6Do zbývajícího těsta zapracujeme šalvěj a rovněž vyválíme váleček. Nakrájíme dlouhé tyčinky.
- 7Přendáme je na vymazaný plech, přikryjeme a necháme 10 minut vykynout. Pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.