Chlazená rajčatová polévka se slanými tyčinkami

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2177 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
89 g
Sacharidy
315 g
Vláknina
65 g
Cukr
100 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata 30 sekund spaříme ve vroucí vodě. Sloupneme je, rozpůlíme, zbavíme semen a nahrubo nasekáme.
  • 2
    Cibuli oloupeme, najemno nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přimícháme prolisovaný čenek. Dusíme 5 minut, osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami.
  • 3
    Přilijeme zeleninový vývar, přikryjeme a zvolna vaříme 20 minut. Rozmixujeme a polévku dáme vychladit.
  • 4
    Na tyčinky rozpustíme droždí v 500 ml vlažné vody. Smícháme oba druhy mouky a krupici. Přidáme olej, špetku soli a přilijeme droždí. Vypracujeme hladké vláčné těsto a přikryté necháme 1 hodinu vykynout.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 200 °C. Z poloviny těsta vyválíme 1 cm silný váleček a obalíme ho v sezamu a máku.
  • 6
    Do zbývajícího těsta zapracujeme šalvěj a rovněž vyválíme váleček. Nakrájíme dlouhé tyčinky.
  • 7
    Přendáme je na vymazaný plech, přikryjeme a necháme 10 minut vykynout. Pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.