Čínské karbanátky
50 min.
Ingredience
- 125mililitrůRajčatová šťáva
- 90gramůSýr Tofu - uzený
- 30gramůCibule
- 30gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceSezam - semena
- 10gramůPetržel - nať
- 1kusBujón zeleninový
- 3gramyOregano sušené
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 45gramůMouka pšeničná hladká
- 400gramůSójové boby vařené
- 4lžíceOlej olivový
- ZÁLIVKA
- 4lžíceMajonéza
- 2lžíceHořčice
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 250gramůSalát ledový
- 30gramůCibule
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozmixujeme sójové boby. Dáme je do mísy, přidáme rajskou šťávu, strouhané tofu, nakrájenou cibuli, vejce, strouhanku, sezamová
- 2semena, petrželku, zeleninovou kostku, oregano, sůl a pepř podle chuti. Směs necháme 30 minut chladit.
- 3Ze směsi vytvarujeme 6 karbanátků. Každý karbanátek obalíme v mouce po obou stranách.
- 4Rozehřejeme olej, dáme karbanátky a smažíme po každé straně 1-2 minuty dohněda.
- 5Karbanátky přendáme na zapékací mísu a pečeme je asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až jsou propečené.
- 6Připravíme salátovou zálivku: spojíme majonézu, hořčici a citronovou šťávu. Přidáme nakrájený salát a cibuli. Karbanátky podáváme se salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.