Cizrnové řízky s pepřovou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Všechny suroviny (kromě oleje) zpracujeme v robotu na hladké těsto. Těsto potom ještě rukama prohněteme a vytvarujeme řízky.
  • 2
    Řízky smažíme na oleji po obou stranách asi 3 minuty dozlatova. Po usmažení je ještě pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut.
  • 3
    Příprava omáčky: V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Zalijeme vínem, přilijeme vývar a smetanu. Okořeníme celým pepřem a přivedeme k varu. Škrob rozmícháme s trochou vody dohladka a vmícháme do omáčky. Ochutíme mletou paprikou, osolíme a opepříme.
  • 4
    Salát: Polníček očistíme a omyjeme, čekanku zbavíme stonku a listy nakrájíme na nudličky. Cherry rajčátka přepůlíme. Vše vsypeme do mísy a přelijeme zálivkou umíchanou z olivového oleje, octa, hořčice, nektaru z agáve, soli a pepře. Salát zlehka promícháme.
  • 5
    Salát rozdělíme na talíře, na něj položíme řízky a zvlášť v mističce podáváme omáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.