Cizrnové řízky s pepřovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- Omáčka
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 50mililitrůVíno bílé veganské
- 120mililitrůVývar zeleninový
- 200gramůSmetana ovesná
- 4lžičkyPepř zelený mletý
- 1lžičkaPotravinářský škrob
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceVoda pitná
- Řízky
- 250gramůCizrna konzervovaná
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePotravinářský škrob
- 2lžičkyKapary sterilované
- 60gramůStrouhanka
- 1lžíceHořčice
- 50gramůSmetana sójová
- 120lžičekVývar zeleninový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1mililitrOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaKari koření
- 0,5lžičkaSůl
- Salát
- 100gramůSalát Polníček
- 1kusČekanka
- 400gramůRajčata Cherry
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceBalsamico ocet
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 2lžíceNektar z agáve
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Řízky: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Všechny suroviny (kromě oleje) zpracujeme v robotu na hladké těsto. Těsto potom ještě rukama prohněteme a vytvarujeme řízky.
- 2Řízky smažíme na oleji po obou stranách asi 3 minuty dozlatova. Po usmažení je ještě pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut.
- 3Příprava omáčky: V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Zalijeme vínem, přilijeme vývar a smetanu. Okořeníme celým pepřem a přivedeme k varu. Škrob rozmícháme s trochou vody dohladka a vmícháme do omáčky. Ochutíme mletou paprikou, osolíme a opepříme.
- 4Salát: Polníček očistíme a omyjeme, čekanku zbavíme stonku a listy nakrájíme na nudličky. Cherry rajčátka přepůlíme. Vše vsypeme do mísy a přelijeme zálivkou umíchanou z olivového oleje, octa, hořčice, nektaru z agáve, soli a pepře. Salát zlehka promícháme.
- 5Salát rozdělíme na talíře, na něj položíme řízky a zvlášť v mističce podáváme omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.