Grilovaná parmice nachová
55 min.
Ingredience
- Opékané brambory
- 900gramůBrambory
- 12kusůŠalotka
- 4lžíceOlej olivový
- 8stroužkůČesnek
- Zálivka
- 4lžíceOlej olivový
- 4lžíceCitronová šťáva
- 4lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
- 1kusCitrony
- 12kusůŠalotka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžícePetržel - nať
- 8lžičekŠalvěj čerstvá
- 8plátkůŠunka dušená
- 4lžičkyTymián čerstvý
- 8stroužkůČesnek
- 900gramůParmice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1321 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
24 g
Sacharidy
217 g
Vláknina
12 g
Cukr
583 mg
Postup přípravy
- 1Břišní dutiny parmic naplníme kolečky citronu, česnekem, tymiánem, petrželkou, šalotkou, šalvějí, pak ryby osolíme, opepříme a každou obtočíme plátkem parmské šunky, kterou upevníme párátkem. Rozložíme ryby na plech na grilování a pod grilem 5–6 minut grilujeme z každé strany.
- 2Připravíme opékané brambory: ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olivový olej a brambory, neloupaný česnek a šalotky na něm opékáme 12–15 minut, aby brambory byly křehké a zároveň křupavé.
- 3Olej s citronovou šťávou šleháme v misce, pak vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku a pažitku a dle chuti osolíme a opepříme.
- 4Na nahřáté talíře rozdělíme opečené brambory se šalotkami a česnekem, přidáme grilované ryby, pokapeme zálivkou a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.